balonnen

Even weer ‘kind’ zijn

Ik zit op de bank en overzie de totále chaos die mijn huis in een middag is geworden. Met daar tussenin – als je heel goed zoekt- 4 paar warrige koppies met haar in een diepe slaap. Ze liggen op matrassen in de woonkamer, al zijn die niet te ontwaren onder alle dekens, knuffels, speelgoed, verkleedspullen en kussens.

Bij ons logeren is een feestje. Dat durf ik best te zeggen. Ik vind het namelijk zelf zó gezellig dat we er ook altijd een echt feest van maken. Het leven kan namelijk een feest zijn, en dat moet je af en toe gewoon goed vieren.
Er is dan ook weinig wat op die momenten niet kan, vind ik persoonlijk. Als het door mijn checklist komt, dan vind ik het over het algemeen goed:
– Is het veilig?
– Is het -voor alle partijen- leuk?
– Zullen de ouders van de andere kinderen het oké vinden?
– Heb ik er puf voor?

4x “Ja” = GAAANNNN!

En dan sta je nog weleens om 11 uur ‘s avonds de keuken te ontdoen van restjes van de zelfgebakken taarten. Maar wél met een glimlach op mijn gezicht en een voldaan gevoel.

Mijn wederhelft verklaarde me vroeger wel eens voor gek. Maar het geeft me zo’n heerlijk kind-zijn gevoel! Zonder ‘maar-en’ te kunnen genieten. En inmiddels…
Vanavond kwam ik beneden nadat ik de was even in de droger had gedaan, zat meneer met 3 ‘drollen’ op zijn hoofd met de hele bende het Poepspel te spelen!

Uiteindelijk genieten we allemaal van een beetje gek doen. Van lol maken. Van kind-zijn!

Wat mij daarbij helpt is om mijn hoofd ‘uit’ te zetten en mijn agenda even los te laten. Los te laten wat nog allemaal ‘moet’. Los te laten wat allemaal ‘hoort’. En gewoon te doen. Super mindfull eigenlijk.
En een lol dat je gaat hebben! Geloof me maar:)

Comment ( 1 )

  • Jaa leuk he!! Weet je nog? Jou enDaans slaap feestjes;)) meubels uit de voorkamer:)) matrassen erin en feesten maar!Herrie tot 5 uur in de ochtend!
    Dad en i af en toe roepend..STIL NU :))even stil en dan weer gegiechel:))
    geniet er maar van! Ze zijn zo groot;))
    Xxx

To Top