moeder en kind met kerst

Kerstviering

Met hoge koorts lig je naast me op de bank. Rode blosjes op je wangen. Je ligt met glazige ogen naar een filmpje op televisie te kijken terwijl je af en toe moppert dat je hoofd zo’n zeer doet…

Als mijn kinderen ziek zijn besef ik soms ineens hoe broos het leven is. En hoe ongelofelijk lief ik ze heb. Oké, dat zie ik ook wel als ze niet ziek zijn hoor… maar terwijl ze daar zo tegen haar koorts ligt te vechten raakt het me ineens wat een hel het moet zijn als je kind écht ziek is. Als je kind door ziekte nooit meer ‘zichzelf’ zal zijn en je niet weet of ze dit jaar wel jarig zal worden…

Ook in mijn omgeving komt dat voor en het raakt me nu extra omdat ik weet dat er een klein ventje nu op de IC voor zijn leven ligt te vechten. Mijn hart huilt voor de ouders die dat mee moeten maken… Hoe doe je dat? Hoe hou je vol? Hoe zorg je er voor dat je niet in één grote paniekbel verzeild raakt? Alleen het idee maakt namelijk al dat ik bijna niet kan ademen… laat staan als je het mee moet maken…

Ik weet dat een lichaam en geest prachtig kunnen werken en ze je op een soort ‘overlevingsstand’ gooien waardoor je gewoon maar door gaat en van moment tot moment leeft. “Je moet wel”, hoor je mensen dan zeggen…

Terwijl ik hier op de bank zit met dat warme lijfje tegen me aan maakt die gedachte me ongelofelijk nederig en dankbaar. Dankbaar dat ik moeder mag zijn van twee prachtige donderstenen. Dankbaar dat ik dit avontuur met hen mee mag maken. Dankbaar voor alle knuffels, kussen, driftbuien, slapeloze nachten en die ongelofelijke pure liefde. En dankbaar dat het moppie naast me alleen maar een griepje heeft.

Terwijl we ons voorbereiden op het feest waarbij we de komst van het kindje Jezus vieren, vier ik stiekem in mijn hart de liefde die elk kind weer met zich mee brengt voor ons ouders. Soms in een broos lijfje, maar met een hartje zo sterk.

Comments ( 2 )

  • Prachtig geschreven rosanne en wij moeten dankbaar zijn met alle liefde die we krijgen

  • Prachtig!

To Top