yoga-2176668__480

Hou jezelf gezond

Boy-oh-boy, wat leven we momenteel in een bizarre tijd. Ik heb er last van. En jij? Ik merk dat ik mezelf goed in de gaten moet houden om mijn pootjes op de grond, mijn neus in de lucht en mijn hart open te houden. En volgens mij ben ik niet de enige. Ik ken op dit moment geloof ik niemand die huppelend door het leven gaat en niet ‘voelt’ dat er van alles in de lucht hangt.

Maar hoe daarmee te dealen? Want als je goed bent in voelen dan voel jij ook dat deze gekke tijd nog niet voorbij is. Dit gaat nog wel even duren. En we willen hier héél graag fysiek, maar vooral ook geestelijk goed uitkomen, toch?

Oké, hier dan mijn manier om de moed er in te houden, ben héél erg benieuwd naar de jouwe! Deel je het hieronder? Zo helpen we elkaar.

  • Leef in het NU. Dat klinkt wollig, maar nu is het enige echte moment dat we hebben. Het verleden is geweest en morgen is nog niet gearriveerd, dus wees vooral nu aanwezig. En al voel je je rot, so be it. Dan voel je dat, om vervolgens in het volgende NU weer te gaan genieten van dat wat er wél is, want er is zó veel moois wat er WEL is.
  • Omring jezelf met mensen waar je energie van krijgt, waar je je goed bij voelt. We hebben allemaal mensen in ons leven waar we mee om gaan omdat we dat ‘nu eenmaal doen’ of ‘omdat we ze al zo lang kennen’. Maar soms is het tijd, en ik geloof dat dit een goed moment is, om vooral te kiezen om om te gaan met de mensen die je ‘voeden’, waar je happy van wordt, waar je energie van krijgt. Deze gekke tijd kost namelijk al zo veel energie, zorg dat je met mensen bent met wie je kunt delen, lief hebben, lachen, huilen, mensen die je aan-vullen.
  • Doe dingen die je ‘voeden’. Hihi, nee, niet de koelkast opentrekken nu! Met dingen die je voeden bedoel ik dingen die je goed doen voelen, die je helpen bij jezelf te blijven, dingen die jouw stress laag houden en die er voor zorgen dat je het vlammetje in je hart blijft branden. Denk aan wandelen in de natuur, een bad nemen, muziek maken, muziek luisteren, schrijven, schilderen, koken, kleien (met klei, of op de wc, ook dát kan heel prettig voelen😉)
  • Vermijd dingen die energie slurpen. Oké, oké, is voor mij de grootste uitdaging moet ik toegeven. Zo ongeveer elk medium, maar met name social media, tv, spelletjes op je telefoon, youtube etc. zijn echte energieSLURPERS. Je gaat ‘even kijken op facebook’ en voor je het weet ben je een half uur verder. En niet een positief half uur. We pikken informatie en prikkels mee die ons niet ‘voeden’. Ze houden ons bezig en zuigen ons leeg. Ik ken niemand die na twee uur op wat voor scherm dan ook zegt “Zo, voel me nu echt weer zo verkwikt en opgeladen!”

Hoe dan ook, zorg goed voor jezelf. Vreselijke inkopper, I know. Maar juist in deze tijd is het zó nodig dat je goed voor jezelf zorgt. Het is heel menselijk om je in een tijd vol stress en onzekerheid te willen ‘verstoppen’; in eten, in social media, in informatie, in spullen… maar uiteindelijk weet jij ook dat dat niet is wat je nodig hebt😉

De komende tijd zal ons nog meer uitdagingen geven, maar ik wens je alle liefde die je nodig hebt om de uitdagingen waar we voor staan aan te gaan. Blijf dicht bij jezelf, bij mensen die je voeden en vooral in het nu.

Liefs,

Rosanne

Comment ( 1 )

  • So true! beautynice coach:))
    💕💕💕

To Top