Rosanne van der Laarse

Mijn naam is Rosanne van der Laarse. Wat ontzettend leuk dat je de moeite neemt om dit stukje te lezen!

Ik ben moeder van twee heerlijke druktemakers en dus ervaringsdeskundige op het gebied van ‘ouder zijn’. Ik weet hoe ongelofelijk lastig opvoeden kan zijn, zelfs als alles redelijk ‘naar behoren’ gaat. De slapeloze nachten, de driftbuien… Ook weet ik door ruim 13 jaar ervaring in de Jeugdzorg dat dat nog maar het begin kan zijn en dat veel ouders voor veel grotere uitdagingen staan.

Ik ben mijn carrière begonnen in het groepswerken: dag en nacht kinderen en jongeren begeleiden en behandelen met gedragsproblemen, psychiatrische ziektebeelden, crimineel gedrag en lichte, verstandelijke handicap. Erg mooi, dankbaar en heftig om kinderen, jongeren en ouders in die situatie bij te staan, respect voor alle werkers die dit doen. Na het groepswerk heb ik zo ongeveer de rest van de Jeugdzorg gezien en alles wat daarbij komt kijken. Van het coachen thuis van ouders en kinderen, het begeleiden van jongeren naar een zelfstandig traject tot het trainen van medehulpverleners.

Naast werken vind ik het erg leuk en belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Na mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Bachelor) heb ik me verder verdiept in Neuro Linguistisch Programeren (NLP Master), Oplossingsgericht werken, Veiligheid in gezinssystemen, Ontwikkelingspsychologie, Kindercoaching, Creatieve therapie, Speltherapie en Massage.

Ik geloof oprecht dat elke ouder zijn stinkende best doet met dat wat hij of zij in huis heeft. Daarnaast geloof ik dat elk kind een basis nodig heeft van liefde en veiligheid. Er gebeuren in het leven van een ouder en een kind veel onverwachte dingen waar je geen grip op hebt en waar je ‘dan maar mee moet dealen’, maar waarvoor niemand je ooit een ‘opleiding’ heeft gegeven. Dus maak je er het allerbeste van… Toch zijn er momenten dat je het als ouder niet alleen kunt. Hoe ongelofelijk veel je ook kunt en doet voor je kind. Omdat je geen idee hebt van wat er in je kind om gaat, omdat je maar geen grip op hem of haar lijkt te krijgen, of omdat jouw kind nu eenmaal zo’n speciaal pakketje is dat er meer nodig is dan dat wat er in je ‘ouder-pakketje’ zit.

Dat is het moment waarop het een idee zou kunnen zijn om gebruik te maken van De Kinder- en Opvoedcoach. Voor een eenmalig gesprek, of een coachingstraject. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhaal!

 

Met vriendelijke groet,

Rosanne van der Laarse

To Top